WEDSTRIJD Pibo Tongeren - Real Noorderwijk  4 - 8  (1-6)

DATUM 21-03-2014  21:45

DOELPUNTEN Lagouireh (2), Amajoud (3), Bomboi (1), Scheerens (1), Cosemans (1)

VERSLAG Bij het eerste elftal van Real Noorderwijk was het wederom puzzelen geblazen...Putzeys (geschorst) en Markai (gekwetst) ontbraken, Real neemt een verschroeiende start en grijpt Pibo meteen bij de keel. Al in de 1e minuut glipt het schot van Lagouireh door de benen van doelman : 0-1 ! Pibo is amper bekomen van de vroege goal of Lagouireh maakt er met een knap schot 0-2 van ! Aan de overkant heeft doelman Sacchini prima opgelet en houdt de benen dicht geknepen... De snelle acties van Real doen Pibo pijn...uitbraak Bomboi, tikken naar Soussi, pass op Scheerens...nipt naast. Scheerens mag het nogmaals proberen, het schot sterft op de dwarslat, de rebound is voor Amajoud en die mist niet : 0-3 ! Real lost dan even het gaspedaal, Scheerens en Amajoud vinden 3x de keeper op hun weg naar doel, doch de 0-4 komt er toch na een fraaie actie van Cosemans en Bomboi...trap die bal maar binneuuuh Sa...0-4 ! Real is helemaal op toerental gekomen en de toeschouwers krijgen weer schitterende dingen te zien, Amajoud en Scheerens zetten de 0-6 op het scorebord. Op 20 sec. van de rust kan Paulus dan toch een kans van Pibo verzilveren, met een 1-6 trekken beide ploegen richting kleedkamers.

De thuisploeg begint alvast scherper aan de 2e helft en Sacchini mag enkele keren zijn klasse tonen. De voorsprong van Real is comfortabel, de focus is even weg. Coach Schapmans predikt rust...de 4 op het terrein kiezen resoluut voor de aanval en creëren een karrenvracht kansen maar eveneens 4 fouten na 7 min. spelen. Een trap van Pibo wordt door Scheerens ongelukkig in eigen doel gewerkt, Otero Perez punt de 3-6, Real schiet net op tijd terug wakker... Amajoud mist in eerste instantie nog van vlakbij, doch maakt zijn misser meteen ongedaan : 3-7 ! De 3-8 wordt overhoeks binnen getrapt door Cosemans, de wedstrijd is gespeeld ! In de laatste seconden maakt Van Heeswijck in de draai de 4e voor Pibo, doch op het scorebord prijkt 4-8 bij het eindsignaal ! De 3 punten gaan dik verdiend mee naar Noorderwijk ! Ambiorix moet op zijn troon plaats maken voor Real... Klasse gasten ! Door het verlies van Meeuwen in Wellen komt Real Noorderwijk opnieuw op kop te staan in het klassement. Volgende week wacht weer een topper met de komst van Zutendaal !

Real speelde met : Sacchini, Bomboi, Lagouireh, Amajoud, Soussi, Scheerens, Cosemans, Pauwels, Lambaerts, Beton en Van Bael